Lindstenin "soppakauhaharhautus" rikkoi TUTOn Heinola-kirouksen

Peliitat – TUTO Hockey

3-4 VL (0-0, 0-1, 3-2, 0-0)

Tilastot

TUTO Hockey otti perjantai-iltana ensimmäisen voittonsa Heinolasta sitten päivämäärän 15.2.2014, kun Peliitat kaatui voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 4-3.

Ottelu oli Heinolalle tyypilliseen tapaan jälleen tapahtumarikas, kun TUTO meni kolmesti johtoon ja joka kerta Peliitat painoi pelin väkisin tasoihin. Myös jäähytilasto oli harvinainen, kun TUTOlle vihellettiin peräti 24 minuuttia jäähyjä kotijoukkueen kahta minuuttia vastaan.

”Toinen peli mulla TUTOn päävalmentajana ja osa jätkistä on vielä vieraita, mutta nyt mä tiedän millä tasolla meidän alivoimapeli on”, totesi TUTOn päävalmentaja Miika Elomo ottelun jälkeen.

Peliitat ei onnistunut kertaakaan ylivoimalla maalinteossa.

”24 minuuttia tapettiin. Sillä ja (Kristian) Järvisen loistavalla pelillä ansaittiin voitto tänään”, Elomo sanoi.

Kamppailun ainoasta erikoistilanneosumasta vastasikin TUTOn Tuukka Pulliainen, joka karkasi alivoimalla maalintekoon. Pulliaisen maalintekoa helpottivat hänen omat mailansa, jotka unohtuivat aluksi Turkuun, mutta saapuivat Heinolaan noin viiden minuutin pelin jälkeen. Sakkoa on siis kauden avausosumasta huolimatta tiedossa.

Tuttu mies ratkaisijana

TUTOn varsinaisen peliajan maaleista vastasivat Pulliaisen lisäksi Rasmus Kulmala ja Miikka Tuomainen, kun taas Peliittojen maalareita olivat Ilari Metsola, Aatu Viljanen ja 3-3-tasoituksen viitisen minuuttia ennen kolmannen erän loppua iskenyt ex-TUTO Henri Ruotsalainen.

Turkulaisten voiton toinen takuumies oli 31 kertaa torjuneen Järvisen lisäksi kultakypärä Jasper Lindsten, joka syötti upeasti Tuomaisen osuman ja ratkaisi TUTOlle kaksi pistettä voittolaukauskilpailussa.

”Oltiin tosi taistelevia ja vaikka kaveri tuli koko ajan tasoihin, niin pidettiin pää kasassa ja otettiin tärkeät kaksi pistettä. Ne on ihan hyvät täältä”, sanoi Lindsten TUTOn Heinola-historiaan viitaten.

Lindsten oli lopulta rankkarikisan ainoa onnistuja, kun muuten hyvin Peliittojen maalissa pelannut nuorten maailmanmestari Emil Larmi pelasi itsensä täysin ulos Lindstenin yrityksessä.

”Tein pienen soppakauhaharhautuksen siihen ringetelle, veskari kaatui ja sain periaatteessa syöttää kiekon tyhjiin”, TUTOn paras pistemies virnuili.

Lauantaina jatkuu

TUTOn pelit jatkuvat heti lauantaina Marli Areenalla, kun vieraaksi saapuu Ville Niemisen valmentama KeuPa HT. Näin valmistautumisaika otteluiden välissä on erittäin lyhyt.

”Äkkiä suihkuun, johonkin syömään ja palaudutaan tosi hyvin, jotta huomenna jatketaan samalla tavalla”, sanoi Lindsten.

Bussimatkan Heinolasta Turkuun ottelun ratkaisija ajatteli viettää ns. ”Netflix & chill” -meiningeissä ja viereen Lindsten meinaa ottaa TUTOn illan avausmaalin tekijän, ”Sege” Kulmalan.

”Just katoin Black Sailsin loppuun, joten nyt siirrytään ehkä johonkin Gossip Girliin tai O.C.:hen”, Lindsten nauraa.

TUTO nousi kahden pisteen voitolla kymmenen pisteen päähän Mestiksessä neljäntenä olevasta SaPKosta, joka on pelannut ottelun turkulaisia enemmän. Peliittojen pudotuspelihaaveet tappio teki taas hivenen vaikeammiksi.

Osta liput TUTOn viimeiseen otteluun ennen puolentoista viikon taukoa! Klo 17.00 alkavan TUTO Hockey – KeuPa HT -ottelun jälkeen pelataan TUTOn A-junioreiden ottelu, jonka aikana on myös toinen päätyravintola auki.

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...