Kolmen pisteen viikonloppu kohensi A-nuorten asetelmia

TUTO Hockeyn A-nuoret lähtivät viikonlopun kunniaksi reissaamaan bussilla ympäri Suomea. Lauantaina joukkue kohtasi Hämeenlinnassa hallitsevan Suomen mestarin, kun taas sunnuntaina kapuloita turkulaisten rattaisiin pyrki heittämään joukkueellinen sarvipäitä Mikkelistä.

Musta hetki turmiona lauantaina

Lauantain vierasottelussa TUTO A joutui lähes kovimpaan mahdolliseen testiin, kun se vieraili HPK:n kotiluolassa. Hallitsevana Suomen mestarina kauteen lähenyt HPK on pelannut tälläkin kaudella vahvasti, sillä se löytyy sarjataulukosta kolmannelta sijalta.

Ennakkoon altavastaajana otteluun lähtenyt TUTO ei kuitenkaan kuvia kumarrellut, vaan aggressiivisesta ja vauhdikkaasta pelityylistään tunnettu joukkue raastoi alusta loppuun saakka omaa aktiivista peliään. Ainoastaan ottelun puolivälissä TUTO putosi hetkeksi HPK:n kyydistä, eikä kotijoukkue jättänyt nukahdusta hyödyntämättä. Olli Maansaari ja Jaakko Kuusisto siirsivät HPK:n 2-0 johtoon vain 7 sekunnin sisällä.

Kolmannessa erässä TUTO haki väkisin kaventavaa maalia, joka myös syntyi hieman reilu viisi minuuttia ennen ottelun varsinaisen peliajan päätöstä, kun Henry Seipell osui kapteenina toimineen Aleksi Runolan syötöstä. Maali oli Seipellille uran ensimmäinen Nuorten SM-Liigassa.

Lopussa TUTO haki tasoitusta ilman maalivahtia, siinä kuitenkaan onnistumatta. HPK sen sijaan onnistui, Eemeli Jeskasen niitattua kiekon tyhjään maaliin ajassa 59:36.

Yksi TUTOn avainhahmoista oli tässäkin ottelussa vakuuttavasti torjunut Filip Lindberg, jolle kirjattiin komeat 35 torjuntaa. Ottelun jälkeen TUTO A:n päävalmentajana toimiva Elmo Aittola oli tappiosta huolimatta positiivisin mielin.

”Hyvin meidän peli kestää sarjan kärkeä vastaan. Maalipaikkoja ei vaan pystytty käyttämään, ja pieni synkkä hetki auttoi kaverin karkaamaan voittoon, vaikka lopussa päästiinkin sitkeästi iholle.”

Takaisin voittojen tielle

Hämeenlinnasta Aittolan johtama soturilauma matkusti Mikkeliin, jossa vastassa odotti kotijoukkue Jukurit. Sunnuntaina pelatusta, kahden taistelevan joukkueen ottelusta muodostui lopulta varsin runsasmaalinen ja värikäs.

Maalinteon ottelussa aloitti vierasjoukkue TUTO, kun joukkueen paras pistemies Roope Kallio iski turkulaiset 0-1 johtoon ajassa 08:33. Syöttöpisteet Kallion kauden neljänteen maaliin kirjattiin Mikke Laurilalle sekä pelikiellosta vapautuneelle Valtteri Virtaselle.

Hieman erän puolivälin jälkeen Jukurit kuitenkin nousi tasoihin Reeti Polonin maalilla. Maalin jälkeen TUTO näytti ajautuvan vaikeuksiin, sillä vain minuutti tasoitusmaalin jälkeen puolustaja Timi Lehti komennettiin kahden minuutin istunnolle kampituksesta. Kesken Jukureiden ylivoimapyörityksen Veeti Vuorio kuitenkin kaatoi ison saavillisen jääkylmää vettä mikkeliläisten niskaan, iskemällä alivoimalla TUTOn johtoon. Maali oli Vuoriolle jo kauden toinen alivoimamaali.

Ottelun toinen erä oli melkoista ilotulitusta, sillä erässä nähtiin viisi maalia, jonka lisäksi ottelun päätuomari Jarno Heikkinen tuomitsi peräti 53 rangaistusminuuttia. Isoin rangaistus tuomittiin TUTOn Miikka Huhtalalle, joka sai estämisestä 5+20 minuutin rangaistuksen. Lisäksi TUTOn Markus Raidalle ja Jukureiden Mikkel Perssonille tuomittiin 2+10 minuutin rangaistukset selästä taklaamisesta. Toisen erän maaleista puolestaan vastasivat TUTOn Verneri Paijula, Mikke Laurila ja illan toisensa tehnyt Veeti Vuorio. Näin toiselle erätauolle poistuttiin TUTOn johtaessa ottelua lukemin 3-5.

Päätöserän ainoasta maalista vastasi Vuorion tapaan kaksi maalia iskenyt Mikke Laurila, joka iski kiekon tyhjään maaliin ajassa 58:43. Ottelun jälkeen päävalmentaja Aittola kiitteli etenkin joukkueen parantunutta viimeistelyä ja taisteluilmettä. Voiton arvoa nostaa se, että TUTOlle ottelu oli jo kolmas vieraspeli tällä viikolla, kun taas Jukurit pääsi otteluun hyvin levänneenä.

”Kaveri oli huilannut, ja meille kyseessä oli jo viikon kolmas reissupeli. Tällä kertaa käytettiin omat paikkamme hyvin, mutta tehtyjen maalien jälkeen meidän oma pelaaminen vähän lopahti. Ei kuitenkaan päästetty kaveria liiaksi iholle.”

Voiton myötä TUTO nousi sarjassa sijalle 14, jättäen taakseen Jukureiden lisäksi muun muassa HIFK:n ja Jokereiden A-nuoret. Aittolan mukaan keskittyminen pysyy jatkossakin olennaisessa, vaikka joukkue onkin voittanut viimeisestä viidestä pelistään neljä.

”Sarjataulukko näyttää aika jännältä tällä hetkellä. Mutta me keskitymme kuitenkin vetämään peli kerrallaan. Kun 35 peliä on pelattu, niin tiedämme, mihin kerhoon kuulumme. Varmaa on kuitenkin se, että olemme osoittaneet kuuluvamme tähän sarjaan…ja se, ettemme tyydy pelkästään siihen!”

Edustusjoukkueen tavoin myös A-nuoret viettävät ensi viikolla maajoukkuetaukoa. Päävalmentaja Aittolan mukaan tauolla keskitytään lähinnä palautumiseen.

”Vedetään happea ja treenataan vain pari kertaa.”

TUTO Hockeyn A-nuoret pelaavat seuraavan kotiottelunsa lauantaina 18.11., kun Espoon Bluesin A-nuoret saapuvat Marli Areenalle. Ottelu alkaa klo 13:30. Tervetuloa kannustamaan TUTO voittoon!

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...