A-nuoret komeasti takaisin voittojen tielle – Löyttymäelle ja Konttilalle kolme pistettä mieheen

Eilen tylyn 0-6 tappion HIFK:lle kärsinyt TUTOn A-nuorten joukkue pesi kasvonsa komeasti sunnuntain ottelussa, kun KalPa jäi turkulaisten jalkoihin lukemin 7-2.

Eilisen TPS-voiton myötä kovalla itseluottamuksella sunnuntain otteluun lähteneet kuopiolaisvieraat saivat jo avauserässä huomata TUTOn nälkäisyyden ja vaarallisuuden. Hyvällä asenteella otteluun tullut TUTO sai palkintonsa kovasta työstä hieman avauserän puolivälin jälkeen, kun KalPan maaliverkko pöllysi kahdesti reilun minuutin sisällä. Ensin osui Nicolas Neznik ja 2-0 maalista vastasi Roope Kallio.

Ensimmäisen erän lopulla tullut KalPan 2-1 kavennusmaali ei TUTOa lannistanut, vaan isännät iskivät toisessakin erässä kaksi maalia. Tällä kertaa maalinteossa onnistuivat 17-vuotias Henrik Hiltunen, sekä tehoilla 2+1 ottelun tehomieheksi noussut Niklas Konttila. Myös Konttilan maalin syöttänyt Aaro Löyttymäki vietti tehokasta sunnuntaita, keräten kunnioitettavat kolme syöttöpistettä.

Päätöserässä kuopiolaisten kurituksen viimeistelivät illan toisensa iskenyt Konttila, kauden avausmaalinsa viimeistellyt Rasmus Savolainen sekä TUTOn kirjavaan ulkomaalaiskaartiin kuuluva Puolan ja Tshekin passit omaava Ernest Bochnak. Hyökkäyspään onnistumisten lisäksi esiin on nostettava TUTOn maalia vartionut Teemu Määttä, joka pelasi vahvan ottelun, kirjauttaen tililleen peräti 34 torjuntaa.

– Heitettiin tänään jengille haaste nahkan uudelleenluomisesta ja joukkue otti upeasti vastuun omasta tekemisestään. Ja kun puolustuspeli oli kunnossa, tuotti hyökkäyspelaaminenkin tulosta. Kaiken kaikkiaan tänään kentällä nähtiin joukkue, joka pelasi toisilleen ja sitä oli ilo katsoa, hehkutti päävalmentaja Elmo Aittola tärkeän voiton jälkeen.

Seuraavan kerran kaupungin värikkäintä lätkäviihdettä tarjoillaan Marli Areenalla tulevana perjantaina (28.9., kun TUTOn edustusjoukkue avaa Mestis-kautensa Hermestä vastaan. Edullisemmat ennakkoliput klo 18:30 alkavaan otteluun voit hankkia TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...